BÆREDYGTIGHED

For hver Unmute vi sælger, investerer vi i klimaprojekter og planter et træ.

Vores tanker om bæredytighed

Vi har stiftet Unmute for at sprede glæde. Vi tror på den gode energi, som
en personlig hilsen skaber. Ideen er et analogt produkt, som glæder hver gang den afspilles og i længere tid end en blomsterbuket eller et traditionelt kort med en hilsen. Og selv om vi ville ønske det, så er det selvfølgelig ikke
gratis for klimaet, at producere en Unmute.

Det er vigtigt for os, at træffe de rigtige valg. Vi vil gerne gøre vores Unmute så miljøvenlig som muligt. Derfor er vores ramme lavet af 98% genbrugsmateriale. Og vi arbejder med at gøre vores produkt endnu mere miljøvenligt. Vi tager ansvar, og derfor har vi teamet op med Climaider, en dansk virksomhed, som arbejder med at gøre verden mere klimavenlig.

Vi investerer i klimaprojekter for hver Unmute, der bliver solgt

Vi klimakompenserer hver gang du køber en Unmute. Dette gør vi i gennem den danske virksomhed Climaider hvor vi fjerner ca. fire gange så meget CO2 fra atmosfæren som en Unmute udleder.

En Ramme lavet af genbrugte fiskenet

Vores nye ramme er lavet på 98% genbrugte fiskenet som ellers var endt i de danske have eller på lossepladsen. Gennem avancerede processer omdanner den danske virksomhed Plastix de brugte fiskenet og maritimie reb til højkvalitets plastmateriale. Dette materiale sender vi til vores producent i Skive som støber Unmute rammen.

HISTORIEN OM UNMUTE 2.0
Klimakompensation

Vi har alle sammen et fælles ansvar for vores klima og de fremtidige udfordringe, som vores klode står over for. Derfor klimakompenserer vi igennem den danske virksomhed Climaider.

Vi klimakompenserer ved at investere i projekter, der forhindrer udledningen af 17kg CO2 per solgt Unmute. Mere
specifikt fjerner vi metan og hjælper fattige bønder ved at give dem biogastanke, hvor griseafføring opbevares og forhindrer metangas i at blive
udledt i atmosfæren.

Vi vil gerne reducere den udledning, som produktionen og transporten af vores Unmute har, og dermed få et mere positivt klimaaftryk.

Vores klimakompensation
fjerner omkring fire gange så mange drivhusgasser fra atmosfæren, som en Unmute
udleder fra produktion, til transport, til den ender hos modtageren. Drivhusgasser er ikke vores eneste klimaaftryk. Ikke desto mindre mener vi, at det er et godt udgangspunkt for at tage vores del af det fælles ansvar, alle virksomheder må
tage.

Lyder det for godt til at være sandt?  
Climaider har udregnet vores klimaaftryk ud fra detaljer om vores produktion, levering og fragt. CO2 er ikke vores eneste klimaaftryk, men det er et sted at starte. Og det er fornuftigt med en sund skepsis overfor klimakompensation, det har vi også. Derfor har vi sørget for kun at støtte klimaprojekter der er fuldt certificerede og anerkendte. I sidste ende tror vi på, at det værste vi kan gøre, er ikke at gøre noget. Læs mere om biogas projektet hér.

Kan I sikre, at vi rent faktisk fjerner co2 fra atmosfæren?

Vi har teamet op med Climaider. De udvælger de bedste klimaprojekter, der er verificeret af de strengeste industristandarder fra CO-offsetting som Gold Standard og Verified Carbon Standard. På den måde kan vi sammen med Climaider sikre, at dine penge fjerner så meget CO2, som der betales for. På den måde tager vi ansvar for den udledning, som vores produkter har.

Klima

Hvor meget CO2 er 3,2kg egentlig?

En enkelt rose fra Holland udleder 5 kg. CO2.
Et gennemsnitligt økologisk måltid udleder 2,3 kg. CO2
Daglig telefonbrug udleder i gennemsnit 3,4 kg. CO2

Kan vi blive bedre?

Ja, første skridt er transporten, som står for 60% af vores udledning. Denne post kommer i nærmeste fremtid til at blive reduceret dramatisk da vi erstatter en del flytransport med skibstransport. Har du nogle idéer til hvad vi kan gøre bedre, så kontakt os endelig!

KLIMA

Hvordan kan I fjerne 4 gange mere end i udleder?

Ved at investere i de projekter som er beskrevet ovenfor. Vi har lagt rigtig meget energi i at gøre Unmuten miljøvenlig.

Rammen er af genbrugsplastik af fiskenet fra de danske havne som ellers ville være endt i havet eller på lossepladsen. Batteriet er holdbart og genopladeligt, og hardwaren er bygget til at holde effektivt på strømmen.