En bæredygtig personlig gave

BÆREDYGTIGHED

For hver Unmute vi sælger, investerer vi i klimaprojekter og planter et træ.

En ramme af genbrugte fiskenet

Vores nye ramme er lavet på 98% genbrugte fiskenet som ellers var endt i de danske have eller på lossepladsen. Gennem avancerede processer omdanner den danske virksomhed Plastix de brugte fiskenet og maritimie reb til højkvalitets plastmateriale. Dette materiale sender vi til vores producent i Skive som støber Unmute rammen.

6000+ træer plantet i 2022

Vi planter et mangrovetræ på Madagaskar for hver Unmute vi sælger. Projektet ansætter og hjælper lokalbefolkning - og specielt kvinder - i arbejde i områder hvor der er meget ulighed og fattigdom. Derudover får dyrene deres naturlig habitat tilbage.

Vores tanker om bæredygtighed

Vi har stiftet Unmute for at sprede glæde. Vi tror på den gode energi, som en personlig hilsen skaber. Ideen er et analogt produkt, som glæder hver gang den afspilles og i længere tid end en blomsterbuket eller et traditionelt kort med en hilsen. Og selv om vi ville ønske det, så er det selvfølgelig ikke gratis for klimaet, at producere en Unmute.

Det er vigtigt for os, at træffe de rigtige valg. Vi vil gerne gøre vores Unmute så miljøvenlig som muligt. Derfor er vores ramme lavet af 98% genbrugsmateriale. Og vi arbejder med at gøre vores produkt endnu mere miljøvenligt. Vi tager ansvar, og derfor har vi teamet op med Climaider, en dansk virksomhed, som arbejder med at gøre verden mere klimavenlig.

Vi investerer i klimaprojekter for hver Unmute, der bliver solgt

Vi klimakompenserer hver gang du køber en Unmute. Dette gør vi igennem den danske virksomhed Climaider hvor vi fjerner ca. fire gange så meget CO2 fra atmosfæren som en Unmute udleder*. Læs mere nedenfor.

Klimakompensation

Vi har alle sammen et fælles ansvar for vores klima og de fremtidige udfordringe, som vores klode står over for. Derfor klimakompenserer vi igennem den danske virksomhed Climaider.

Vi klimakompenserer ved at investere i projekter, der forhindrer udledningen af 17kg CO2 per solgt Unmute. Mere specifikt fjerner vi metan og hjælper fattige bønder ved at give dem biogastanke, hvor griseafføring opbevares og forhindrer metangas i at blive udledt i atmosfæren.

Vi vil gerne reducere den udledning, som produktionen og transporten af vores Unmute har, og dermed få et mere positivt klimaaftryk.

Vores klimakompensation fjerner omkring fire gange så mange drivhusgasser fra atmosfæren, som en Unmute udleder fra produktion, til transport, til den ender hos modtageren*. Drivhusgasser er ikke vores eneste klimaaftryk. Ikke desto mindre mener vi, at det er et godt udgangspunkt for at tage vores del af det fælles ansvar, alle virksomheder må tage.

Lyder det for godt til at være sandt?  
Climaider har udregnet vores klimaaftryk ud fra detaljer om vores produktion, levering og fragt. CO2 er ikke vores eneste klimaaftryk, men det er et sted at starte. Og det er fornuftigt med en sund skepsis overfor klimakompensation, det har vi også. Derfor har vi sørget for kun at støtte klimaprojekter der er fuldt certificerede og anerkendte. I sidste ende tror vi på, at det værste vi kan gøre, er ikke at gøre noget. Læs mere om biogas projektet hér.

*Tallene for hvad en Unmute udleder er et overslag baseret på en analyse fra Climaider.

Vores postæsker er lavet af 100% genbrugspap
HISTORIEN OM UNMUTE 2.0