Gave til far

Gave til far

Vil du gerne finde den perfekte gave til din far?  

At finde en god gave til far, eller manden der har alt, kan være en stor udfordring – men jeg har løsningen til dig!

Du kender det sikkert alt for godt; man står igen i år med fars fødselsdag, der haler ind på en med hastige skridt og man aner bare ikke sine levende råd for hvad pokker man skal give manden i år. Især fordi vores far jo har alt, hvad han skal bruge (eller det påstår han i hvertfald), så gør det jo ikke ligefrem opgaven lettere.

Man kunne fristes til at synes, at hans gamle hawaii skjorte han har haft siden før du blev født trænger til en udskiftning med en ny skjorte i tidens trend, men oftest vil responsen fra vores fædre i sådan en situation være:

”Den er da meget pæn, men jeg kan nu også meget godt lide min egen hawaii skjorte... Er der byttemærke på?”.

Hvis du ligesom jeg har stået i en lignende situation, så er det ikke ligefrem dér man får følelsen af, at man er lykkedes med at give far den perfekte gave.

Når det så er sagt må du virkelig ikke være for hård ved dig selv: det ER bare herresvært, at finde den perfekte gave til far.

Vores fædre har levet enormt lang tid (synes vi selv – spørger vi dem er de pivunge) og derfor har de som oftest fået dækket mange af de behov, som gaver ellers er til for at opfylde. Mit råd til dig er derfor at prøve virkelig at komme ”ind under huden” på ham den gamle, og forsøge at lægge hjernen i blød. Ikke som i 2 timer før han har fødselsdag, men prøv at tænk ud af boksen og gerne så lang tid før hans fødselsdag som muligt, så du har tid til at nå at forberede dig, og lave årets gave til din far.

Gave til far

Din far og min far – fælles for alle fædre – tror jeg er, at de værdsætter noget, der er lavet med kærlighed. Noget, som der faktisk har krævet en indsats at give ham. I kampen efter den perfekte gave til far vil jeg derfor vove at påstå vi ofte skal kigge indad og ikke udad på varehylderne. Med det mener jeg, at du skal give ham noget personligt, som måske endda giver ham en klump i halsen. Noget der enten bevidner om gode oplevelser i har haft sammen eller noget der bevidner om hvor meget han betyder for dig (for du er jo hans lille øjesten, og betyder alt for ham).

I dag kan man personliggøre mange produkter. Det kan f.eks. være at indgravere navne i armbånd, eller få flotte billedbøger til kommoden. Din far fortjener dog mere. Han fortjener noget, som virkelig vil trænge igennem bjørnens hårde ydre, nemlig en Unmute fra dig.

Og hvad er det så lige en Unmute er, tænker du nok!?
En Unmute er en talende billedramme i fysisk format. Det er en kombination af et eller flere billeder, og en lydfil. En slags tidskapsel, kan du kalde det. Vores stemmer er noget af det mest personlige, vi har, og alligevel indkapsler vi ikke stærke ord fra vores kære.

Vi har haft kutyme for kun at skrive personlige kort til hinanden. Men kan du høre stemningen, og vedkommendes latter gennem et kort? Nej, vel. Det er faktisk ikke særligt levende, og selvom det er fantastisk at få et håndskrevet kort, så giver Unmute dig så mange flere lag og dybder i den personlige gave, som du kan lave til din far.

Når du indtaler noget til din far, som han får i samspil med et billede fra en god oplevelse i havde sammen eller i kombination med et billede fra din barndom, så har du givet din far en gave, der er dyb på så mange flere niveauer end et personligt kort til ham vil være. Du giver ham en tidslomme, som han kan have hængende på væggen eller stående på kommoden og lytte til igen og igen, når han savner dig.

Forestil dig, hvordan din stemme har ændret sig om 10 år, når han finder den frem og lytter til den igen. Kan et håndskrevet kort vise, hvor meget du har ændret dig siden du skrev det? Nej, vel? På samme måde kan man også vende den om og sige, at når din far måske ikke er her mere en dag (sorry for at italesætte det uundgåelige for os alle sammen), vil du så ikke også sætte pris på hvis du har en Unmute med en kærlig lydhilsen fra din far i? En tidslomme, som du kan lytte til igen og igen.

Jeg ved godt at du kom ind på min artikel for ”bare” at finde den perfekte gave til far, og jeg ender med at trække dig gennem en lang emotionel rutsjebane, når det slet ikke var det du havde bestilt. Og det skal jeg selvfølgelig beklage – men på den anden side er jeg bare virkelig overbevist om, at når vi giver noget emotionelt af os selv til dem vi har kær, så er det vitterligt den mest perfekte gave, du kan give! Det kan ingen skjorter, indgraverede armbånd eller lignende slå. Derfor håber jeg, at du har lyst til at prøve at lave din helt egen unikke Unmute, som du kan give din far.

Du kan tage et billede fra din barndom og minde ham om nogle gode stunder i havde sammen gennem din opvækst eller du kan tage et nutidigt billede af jer og bare takke ham for alt hvad han har gjort for dig. Uanset hvad, så tør jeg næsten godt garantere, at der er glædeståre garanti hos far, hvis du giver noget af dig selv og laver sådan en gave til ham.

Ja, jeg ved godt det er enormt grænseoverskridende at skulle indtale noget og høre sin egen stemme, men det er altså hér hvor vi virkelig giver noget af os selv, at magien sker. Og husk, der står jo intet i vejen for, at du lige lægger lidt Kleenex og nogle tudekiks med i Unmute-æsken til far, så han har lidt at styrke sig på ;-)

Tak fordi, at du læste med. Jeg håber, at du kunne bruge mine råd til noget.

Hvis du vil prøve at lave din egen Unmute, kan du gøre det via dette link.


FødselsdagshilsenFødselsdagshilsen

Lav min personlige fødselsdagshilsen