Anderledes gave - Unmute Greetings

En god anderledes gave

Hvordan finder jeg en god anderledes gave?

At finde den perfekte anderledes gave kan være svært, men jeg vil i denne artikel prøve at komme med mine råd til hvordan netop du kan lykkedes med at finde en god anderledes gave – hvad enten det er til din bedstefar, kæreste, mor eller bror – så vil denne guide hjælpe dig til at træffe det helt rigtige anderledes gavevalg ;-)

Hvad er en god anderledes gave?

At vurdere hvad der er en god anderledes gave til netop den person du ønsker at give en anderledes gave til, vil som oftest være en subjektiv sag. Derfor vil jeg prøve at give nogle råd, som kan hjælpe alt efter hvilken situation det er til, og ikke mindst hvilken person der er tale om i dit liv. Det er klart, at der sikkert vil være forskel på om den gode anderledes gave til din mor passer ligeså godt som den gode anderledes gave til f.eks. din lillebror.

Hvad definerer en anderledes gave?

Der findes nok ikke en objektiv sandhed for hvad en anderledes gave er. Dog kan vi nok godt forsøge at komme det lidt nærmere ved at sætte lidt ord på, hvad der måske ikke er en anderledes gave. Hvis du giver din far et par sokker eller underbukser i gave er vi nok mange der vil være enige om at det ikke er en anderledes gave. En anderledes gave skal, som ordet udtrykker, være anderledes end det vi normalt giver. Derfor er der nogle almindelige gaver, som vi med fordel kan stryge fra valgmulighederne, for at vi har lettere ved at nærme os nogle gaver, som kan være gode kandidater som ”anderledes gaver”. F.eks. er vi nok mange der har givet skjorter, strømper, t-shirts m.m. til mændene i vores liv. Derudover er vi nok også mange som har givet gavekort til matas, mascara og strømpebukser til kvinderne og pigerne i vores liv. Ligeså vel som vi nok også er mange der har givet en vase eller vandkaraffel til vores bedsteforældre eller mormor og morfar. Det er derfor mit råd at du udelukker alle disse slags gaver, når du vil forsøge at vælge en anderledes gave til en du har kær.

Anderledes gaveHvordan vælger jeg en anderledes gave til en der har alt?


Bare fordi at vedkommende du skal give en gave har alt, er det ikke ensbetydende med at det behøver være sværere at finde en anderledes gave til personen. Faktisk handler det i høj grad om at tænke ud af boksen, og gerne tænke i retning af noget der ikke nødvendigvis har en materialistisk værdi, men i højere grad har en personlig og sjov værdi. På den måde er der nemlig større chance for, at du lykkedes med at vælge noget som personen vil opfatte som en anderledes gave.

 

Hvordan tænker jeg ud af boksen når jeg skal vælge en anderledes gave?

Det kan være svært at vælge en anderledes gave fordi det netop forudsætter, at man tænker ud af boksen da det jo netop skal være en anderledes gave. Derfor jeg give dig 3 gode råd til hvordan du kan hjælpe dig selv til at tænke ud af boksen, når du skal forsøge at finde en god anderledes gave:


3 gode råd til hvordan du kan komme i gear til at finde på en god anderledes gave


Gør det modsatte af hvad du plejer

Hvis du normalt plejer at gå i byens storcenter når du skal finde en gave til din mor, så gør det præcis omvendte, når du skal finde en anderledes gave til hende. Og hvad er så det omvendte af byens storcenter? Tja, det er selvfølgelig et rigtig godt spørgsmål – men hvis vi antager at der oftest er mange kædebutikker i et storcenter, og at de oftest har et produktudvalg der bliver lavet i mange oplag og oftest er ”med på moden”, så kan vi relativt let spore os ind på hvad gode bud til det modsatte kan være:

Det modsatte af et storcenter med mange kædebutikker kan være:

 1. små individuelle butikker med unikt udvalg
 2. små gader eller stræder, hvor du sjældent kommer
 3. små byer med små butikker
 4. genbrugsbutikker

   På samme måde kan du lave øvelsen, når du køber gaver til din far. Plejer du at gå ned i den lokale vinbutik, så kan det være at du skal tænke i noget helt modsat: Kunne det være, at du skulle give din far en oplevelse, hvor han ikke skal spise og drikke noget, men bruge sin krop? Det kunne f.eks. være en tur på den lokale klatrebane som er den gode anderledes gave til ham.

   Tænk over om personen har givet udtryk for noget de godt kunne tænke sig, som du bed mærke i som værende anderledes
   Her får du et godt eksempel på hvordan sådan en situation kunne se ud: Min mormor har altid elsket at se mig spille fodbold da jeg var yngre, og hun ser altid landskamp derhjemme. Alligevel har det altid været vaser og den slags min søster og jeg har givet hende i gave, men jeg tror at den perfekte anderledes gave til hende ville være hvis jeg inviterede hende med ud og så en fodbold kamp. Forstå mig ret, vi skulle nok ikke stå på sydsiden til en Brøndby kamp, men hvis vi kunne stå i familiesektionen til en venskabskamp med landsholdet, ja så ville det nok være lige i hendes ånd; masser af hygge, men uden de stressende elementer der kan være til en pakket fodbold kamp i parken. Det ville i sandhed være en god anderledes gave til min mormor. Men husk, at det sikkert er anderledes for dig, og at du selv skal lave samme øvelse for at du kan finde frem til hvad den perfekte anderledes gave vil være for din mormor


   Prøv selv at lave gaven frem for at købe den
   I dag er de fleste gaver vi giver blot fra en ønskeseddel, som vi jo kan kalde det for hvad det er: en bestillingsliste, som oftest er fyldt med materielle ting, som vi egentlig ligeså godt kunne købe selv.

   Derfor kan et bud på en god anderledes gave være en du ikke nødvendigvis har fundet på vedkommendes ønskeseddel, men en du selv har lavet. ”Så tænker du nok: Ja okay, men både jeg og min mor er måske vokset lidt fra de tegninger, jeg lavede til hende da jeg var 5 år”. Og det vil jeg sådan set give dig fuldstændig ret i, men der er heldigvis mange andre ting man kan lave selv, som din mor kan få glæde af. Hvis du er god i et sløjdlokale kan du lave nogle hylder til din mor, som hun kan hænge op derhjemme. Hvis din mor kan lide at gå i skoven kan du også købe noget flettetræ, og flette en kurv til hende, som hun kan samle svampe i – eller hvad hun nu måtte lave, når hun er i skoven. Hvis blot vi ”gider” at gøre os selv den ulejlighed at lægge i hovedet i blød – og rent faktisk gøre en indsats for det – så vil der som oftest opstå en knaldgod idé, som ikke bare er en tegning til moar, som da du var 5 år ;-)

   Som afslutning på dette blogindlæg har jeg forsøgt at samle 5 gode bud på anderledes gaver til dine kære. Jeg har valgt at finde på 5 bud til henholdsvis dine bedsteforældre, dine forældre, din kæreste, dine søskende eller dine venner

   5 bud på hvor du kan lede efter anderledes gaver til dine kære

   1. Til dine bedsteforældre, mormor, momse, famse eller hvad du nu kalder dem:

   Aktiv Ældreliv er der et hav af muligheder for at finde et godt arrangement, som du kan tage dine bedsteforældre med til. Når man når op i alderen er det måske i virkeligheden hellere en oplevelse med sine børn, børnebørn eller oldebørn i et format der passer til ældre, som virkelig er en god anderledes gave frem for en vase eller noget andet i den stil.

   1. Til din mor eller far

   DN eller Ud i Naturen kan du finde en masse forskellige forslag til fantastiske og smukke ture i naturen, som helt klart må være gode kandidater til anderledes gaver til din mor og far. Jeg vil gerne vædde min gamle hat på, at de sætter mere pris på en god vandretur med dig som guide, hvor du laver mad på trangia og hygger om dem frem for at give dem en god flaske rødvin. Alternativt kan du jo tage den gode flaske rødvin med på turen, hvis du mener de ikke kan undvære den ;-)

   1. Til din kæreste

   Tit undervurderer vi, hvor romantisk og unikt det kan være at gå på opdagelse i vores eget land eller endnu bedre: i vores egen by. Derfor har tripadvisor lavet en perfekt guide på Tripadvisor med forslag til ting, som du kan lave med din kæreste i Danmark. 

   1. Til dine søskende

   Go Monkey kan du bestille den perfekte dag med oplevelser til dig og dine søskende, hvor i kan få en actionfyldt oplevelse med træklætning og sjove forhindringer. Det er om noget en anderledes gave, medmindre at dine søskende selvfølgelig klatrer ofte – så kan det godt være du skal finde på noget mindre actionfyldt, uden at det bliver strikkekursus ;-)

   1. Til dine venner

   Hvis du gerne vil give en anderledes gave til dine venner, så er Mystery Makers et fantastisk bud, som handler om at du kan tage dine venner ud og løse sjove mysterier rundt omkring i København. Det er i sandhed en anderledes gave, da du kan spille et unikt spil med dine venner rundt omkring i de danske byer. Hvis ikke det er en anderledes gave, så ved jeg ikke hvad er!

   Bind den perfekte sløje om den perfekte anderledes gave
   Hvad end du har fundet en aktivitet fra ældresagen, som har givet din bedstemor en fantastisk dag, eller om du har valgt at give et mysterium i gave til dine venner, så vil jeg anbefale dig at sørge for at tage en masse billeder og optage video med lyd på fra dagen. For uanset hvilken af de 5 forslag du har valgt, så kan du nemlig samle dagen i den perfekte mindegave – som i den grad også er anderledes – nemlig en Unmute. Og hvad er så en Unmute, tænker du nok? En Unmute er en talende billedramme, som du kan have stående på din kommode eller hængende i køkkenet.

   Det lyder måske spøjst, men det er faktisk, i min optik, nutidens svar på en af de bedste anderledes gaver, der findes derude. Processen for at lave din helt egen unikke Unmute er super simpel:

   1. Du oplader et billeder fra kamerarullen
   2. Du vælger en video eller lydfil fra dagen, hvor i siger noget sjovt eller bare hygger jer
    1. Eller du optager selv en lydfil, hvor du fortæller hvor sjov du synes dagen var i havde sammen.
   3. Du vælger farve på din ramme
   4. Unmute teamet laver din talende billedramme, og sender den med dag-til-dag levering til modtageren
   5. modtageren har nu en talende billedramme de kan lytte til igen og igen, som et kært minde fra en sjov dag, hvor du gav dem en oplevelse for livet

   Så hvis du vil sørge for, at den anderledes gaveoplevelse du har valgt at give en af dine kære ikke går i glemmebogen, så sørg for at tag nogle billeder fra dagen og og optag nogle videoer hvor i har det sjovt sammen. Så kan du nemlig indkapsle et lydklip og et eller flere billeder i denne såkaldte Unmute, og sende som prikken over i’et til den person, som du har valgt at give en anderledes gave. På den måde sikre du, at i vedkommende får et kært minde som er fysisk fra dagen, som til evighed vil minde personen om den fantastiske dag i havde sammen, hvor du besluttede dig for at give en anderledes gave. Du kan lave din Unmute på farten på blot et par minutter og fra telefonen, PC’en eller iPad’en.

   Lav din personlige gave

    

    

    


   FødselsdagshilsenFødselsdagshilsen

   Lav min personlige fødselsdagshilsen