Køb en unmute og fjern 13,8kg CO2 fra atmosfæren

Vi klimakompenserer hver gang du køber en unmute. Dette gør vi i gennem den danske virksomhed Climaider hvor vi fjerner ca. 4 gange så meget CO2 fra atmosfæren som vi udleder 
Hvad betyder klimakompensation? Vi udleder 3,2kg CO2 under hele processen fra unmuten bliver produceret til den er leveret hos modtageren. Vi bruger så en del af beløbet fra hvert salg på klimaprojekter som fjerner 17kg CO2 fra atmosfæren. Dette giver os et positivt klimaaftryk. Se klimaprojekterne vi støtter gennem Climaider hér.

Lyder det for godt til at være sandt?  Scroll gennem siden og dyk ned i vores tal og find ud af hvordan vi klimakompenserer.  Det er fornuiftigt med en sund skepsis overfor klimakompensation,  det har vi også. Derfor har vi sørget for kun at støtte klimaprojekter der er fuld certificerede og anerkendte. I sidste ende tror vi på, at det værste du kan gøre, er ikke at gøre noget. 

Vi fjerner CO2 i samarbejde med Climaider ved at støtte deres biogasprojekt i Kina. Pengene går til at bygge biogastanke, der indfanger metangas fra svin. Gassen bruges til madlavning, så de fattige bønder undgår brugen af kul.

Projektet hjælper bønder i ekstrem fattigdom med at få bygget private biogasanlæg. Anlægget er i grove træk en gylletank under jorden, hvor bønderne kan skylle deres svins afføring ned i. I tanken afgiver afføringen metangas, som via rør kobles til et gasblus i køkkenet. I stedet for at sive ud i atmosfæren som en drivhusgas, afbrændes metanen nu og erstatter dermed også brugen af kul og træ til madlavning. Læs mere om projektet hér

Vi har teamet op med Climaider hvis opgave er at udvælge de bedste projekter, der er verificeret af de strengeste industristandarder (f.eks. Gold Standard og Verified Carbon Standard). På den måde kan vi sikre, at dine pengene fjerner så meget CO2, som der betales for. 

Hver unmute udleder 3,2kg CO2 fra den først bliver produceret til den er leveret hos den heldige modtager. Illustrationen nedenfor viser hvor udledningen kommer fra.

  • Et gennemsnitligt måltid udleder ca. 2,1 kg. CO2
  • Et par jeans udleder ca. 11 kg. CO2.
  • En jakke udleder ca. 17 kg. CO2

Vi har lagt rigtig meget energi i at gøre produktet miljøvenligt.

  • Rammen er af genbrugspapir. 
  • Batteriet er holdbart og genopladeligt. 
  • Hardwaren er bygget til at holde effektivt på strømmen.
  • Vi har sikret at vores fabrikant producerer under etiske forhold. 

Vi havde budgetteret med efter at blive klimaneutrale. Men Climaiders udregninger viste at vi kan fjerne 4 gange mere CO2 end vi udleder ved det planlagte budget. Så det var en no-brainer. 

Kan vi blive bedre i fremtiden? 

Ja, første skridt er transporten, som står for 59.2% af vores udledning. Denne post kommer i nærmeste fremtid til at blive reduceret dramatisk da vi erstatter noget flytransport med skibstransport. Har du flere idéer til hvad vi kan gøre bedre? 

Vi vil sindssygt gerne have inputs eller spørgsmål fra dig så vi kan blive bedre! Skriv endelig til os – Vi plejer at svare inden for 1 time.